מהי אנדוקרינולוגיה?

אנדוקרינולוגיה הינו מקצוע ברפואה שבו מטפלים במגוון רחב של מחלות:
מחלות בלוטת התריס, כולל סרטן בלוטת התריס, סוכרת, עודף משקל או השמנת יתר, הפרעות בשומני הדם, יתר לחץ דם, טיפול הורמונלי לטרנסג'נדרים (טיפול להתאמה מגדרית), מחלות היפופיזה (בלוטת יותרת המוח), מנופאוזה (גיל המעבר) בנשים, מטבוליזם של משק הסידן, מחלות מטבוליות של העצם, (אוסטיאופורוזיס), מחלות בלוטות יותרת הכליה (אדרנלים), שיעור יתר בנשים, חסר הורמונלי (טסטוסטרון נמוך) בגברים, גידולים שפירים וממאירים במערכת האנדוקרינית וגידולים נוירואנדוקרינים.

כתבות, מאמרים וראיונות באנדוקרינולוגיה

סדרת כתבות

חלבון בשתן אחר אירוע לב? איזו מחלה עלולה להסתתר: המומחיות משיבות

אי ספיקת כליות היא מחלה כרונית נפוצה מאוד באוכלוסייה המבוגרת המתאפיינת בפגיעה ברקמת הכליה או בתפקוד הכליה. למחלה סיבוכים רבים, והעיקרי שבהם הוא התפתחות של מחלות לב. בפרק השלישי בסדרה "המומחיות משיבות" ננסה להסביר על הקשר בין מחלות לב ואי ספיקת כליות, כיצד ניתן למנוע את המחלה, ומהם הטיפוליים החדשניים שעוצרים את הידרדרותה
29 במאי 2023

סדרת כתבות

קשה לעשות מאמץ גופני? הגיל או שיש עוד משהו?

אי ספיקת לב היא מחלת הלב הכי שכיחה באוכלוסייה. המחלה מתבטאת בירידה ביכולת של הלב לספק דם לאיברים השונים בגוף, ושכיחותה עולה עם הגיל.
22 במאי 2023

סדרת כתבות

המומחיות משיבות: סוכרת ואי ספיקת כליות – מה הקשר?

סוכרת היא מחלה שמאפיינת את העולם המערבי, עם שכיחות של 460 מיליון איש ברחבי העולם. על פי ההערכות שיעורי התחלואה צפויים לגדול עם העלייה בהשמנת יתר ובאורח חיים לא פעיל, בעיקר במדינות מערביות.
15 במאי 2023

הרופאים הטובים של מגזין פורבס לשנת 2022

ד״ר יעיש איריס, מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה, מנהלת המרכז לטיפול בטרנסג׳נדרים, המרכז הרפואי ת״א (איכילוב)
7 בנובמבר 2022

30 הנשים שהופכות את איכילוב למקום טוב יותר

30 הנשים שהוופכות את איכילוב למקום טוב יותר - עלון של המרכז הרפואי תל-אביב ע״ש סוראסקי איכילוב
27 באוגוסט 2022

סדרת כתבות

המומחיות משיבות: סוכרת וגורמי סיכון – סדרת כתבות ב-Ynet

השמנה, עישון ויתר לחץ דם מעלים את הסיכון של חולים בסוכרת לסבול מהסיבוכים של המחלה. כמעט 80% מהסוכרתיים סובלים מהשמנה, למעשנים יש סיכון גבוה בכמעט 40% לפתח סוכרת, ואחד מכל שני חולים בסוכרת סובל גם מייתר לחץ דם. מה הקשר בין המחלות ואיך מפחיתים את הסיכון לסבול מסיבוכים על כל זאת ועוד בפרק השלישי והאחרון בסדרה – ה"מומחיות משיבות"
14 באוקטובר 2021

סדרת כתבות

המומחיות משיבות:סוכרת ואי ספיקת כליות – סדרת כתבות ב-Ynet

סוכרת מהווה כיום סיבה מרכזית למחלת כליות. 20% עד 40% מחולי הסוכרת מפתחים לאורך השנים גם מחלת כליות שעלולה לגרום להידרדרות עד לדיאליזה. מה הקשר בין שתי המחלות? אלו תסמינים צריכים להדליק נורת אזהרה, וכיצד ניתן למנוע את ההידרדרות של החולים? "המומחיות משיבות" – פרק שני בסדרה
6 באוקטובר 2021

סדרת כתבות

המומחיות משיבות: סוכרת ואי ספיקת לב – סדרת כתבות ב-Ynet

חולי סוכרת נמצאים בסיכון גבוה של פי 2 עד 4 לסבול מאי ספיקת לב שגורמת למותם של מיליוני בני אדם ברחבי העולם בכל שנה. חולים סוכרתיים סובלים מרמות גבוהות יותר של סוכר ומתנגודת לאינסולין וזה מה שעלול לגרום לפגיעה בכלי הדם שלהם. איך מטפלים בבעיה? כיצד להפחית את הסיכון לסיבוכים? ומדוע חשוב לחולי סוכרת להגן גם על הלב? על כל זאת ועוד בפרק הראשון בסדרה – ה"מומחיות משיבות"
29 בספטמבר 2021

הקשר בין סוכרת לאי ספיקת לב – כתבה מYNET

בשנים האחרונות נמצא קשר בין סוכרת לאי ספיקת לב. חולה סוכרת נמצא בסיכון של פי 2 עד פי 4 ללקות במחלת לב בהשוואה לאדם שאינו סוכרתי עם אותם גורמי סיכון נוספים. בזכות אורח חיים נכון וטיפולים מתאימים בשלב מוקדם להפחית משמעותית את הסיכון לסבול מהבעיה
20 באוקטובר 2020

היפופיזה, יותרת המח

היפופיזה – חידושים בטיפול במחלות יותרת המוח

הטיפול במחלות יותרת המוח (היפופיזה) רב תחומי ביסודו, ודורש שיתוף פעולה קרוב של מספר מקצועות ברפואה. הבלוטה הקטנטונת הזאת, הממוקמת בסמיכות למוח, מפרישה הורמונים המווסתים מכלול רחב של מערכות חיוניות המעורבות בגדילה, פוריות, איזון מטבולי, שמירה על משקל גוף, ויסות לחץ דם ורמות מלחים בגוף ועוד.
10 במאי 2017

Treatment of clinically nonfunctioning pituitary adenomas with dopamine agonists

Clinically nonfunctioning pituitary adenoma (NFPA) remains the only pituitary tumor subtype for which no effective medical therapy is available or recommended. We evaluated dopamine agonist (DA) therapy for preventing growth of postsurgical pituitary tumor remnants.
8 בנובמבר 2016

בלוטת התריס

היפרפאראתירואידיזם ראשוני

קיימות 4 בלוטות פאראתירואיד בגופנו. אלו בלוטות קטנות הנמצאות בקטבים העליונים והתחתונים של בלוטת התריס בחלקה האחורי. באנשים מסוימים ניתן למצוא 5 ואף 6 בלוטות פאראתירואיד ולעיתים מיקומם אקטופי ויכול להיות בתוך התימוס, באזור בית החזה ואף בתוך בלוטת התריס עצמה.
18 ביולי 2015

נא הזינו את פרטיכם
במערכת לקביעת תורים